Στις κάλπες οι Έλληνες για τις κρισιμότερες εκλογές από τη Μεταπολίτευση

Ξεκίνησε, από τις 7 το πρωί, η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του Κοινοβουλίου, σε μια εκλογική αναμέτρηση, η οποία χαρακτηρίζεται ως η κρισιμότερη της Μεταπολίτευσης. Νωρίς το πρωί, η διαδικασία εξελισσόταν ομαλά, αν και η προσέλευση, αρχικά, ήταν περιορισμένη. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, οπότε και θα μεταδοθεί το πρώτο exit poll.

Παρ’ όλα αυτά, το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να σταθεροποιηθεί μόλις λίγο πριν

από τα μεσάνυχτα, καθώς, όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, η δομή του πολιτικού αποτελέσματος δεν θα μπορεί να είναι ασφαλής, δεδομένου του αριθμού των κομμάτων που θα διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, αλλά και τις ανακατατάξεις όσον αφορά στην κατανομή των εδρών.

Τεχνικά, η Singular Logic θα έχει τα πρώτα αποτελέσματα στις 21.00-21.30, ωστόσο πολιτικά το αποτέλεσμα θα έρθει αργότερα, κατά τις 23.00-23.30, καθώς μπορεί να υπάρξει ανακατάταξη των εδρών.

Ο πρωτοφανής αριθμός των αναποφάσιστων καθιστά αδύνατη κάθε πρόβλεψη αποτελέσματος, γράφει, μεταξύ άλλων, το Reuters, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει την κατάρρευση του δικομματισμού, υπεύθυνου για την οικονομική κρίση της χώρας, έπειτα από 30 χρόνια διακυβέρνησης.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ακόμη ότι ευνοημένο κόμμα στις εκλογές είναι η ΝΔ, αν και δεν θα φτάσει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25%, παρά την απειλή του Αντώνη Σαμαρά ότι θα ζητήσει εκ νέου εκλογές, στην περίπτωση που δεν κατακτήσει κυβερνητική αυτοδυναμία.

Για το ΠΑΣΟΚ, το Γαλλικό Πρακτορείο γράφει πως, εξαιτίας της πολιτικής που υπαγορεύτηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, κινδυνεύει να χάσει περισσότερο από το μισό του 44% των ψηφοφόρων του 2009.

Το Reuters αναφέρει από την πλευρά του για το ΠΑΣΟΚ πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι έρχεται δεύτερο με 14%-19%, ενώ τέσσερα άλλα κόμματα μάχονται για ένα ποσοστό περίπου 10% το καθένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα