Στην αναμπουμπούλα (απεργία στα ΕΛΠΕ) οι λύκοι (κερδοσκόποι) χάρηκαν…

Λίγες ώρες κράτησε η απεργία στα ΕΛΠΕ, αλλά ήταν αρκετές για να πανικοβληθούν οι πολίτες και να επωφεληθούν οι κερδοσκόποι. Το απόγευμα της Τρίτης, το Σωματείο των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, που άρχισε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Ετοιμάζει πλαφόν το υπουργείο Ανάπτυξης.

Την αναστολή της απεργίας

τους αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ. Η απόφαση ελήφθη καθώς, σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων, η Σύμβαση Εργασίας που καθορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας συνεχίζει να ισχύει έτσι όπως έχει συμφωνηθεί, αφού το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρεί τα ΕΛΠΕ.

«Μπροστά στην εξέλιξη της αλλαγής του νομοσχεδίου, το Σωματείο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα 11/10/11 την αναστολή της απεργίας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Σημειώνεται ότι, εξαιτίας της ανησυχίας για το ενδεχόμενο ελλείψεων στην αγορά καυσίμων, από νωρίς το πρωί της Τρίτης σχηματίστηκαν ουρές αυτοκινήτων έξω από τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Επιτήδειοι μάλιστα «άδραξαν την ευκαιρία», ανεβάζοντας κατά 2-4 λεπτά το λίτρο, σε σχέση με τη Δευτέρα, την τιμή πώλησης της αμόλυβδης.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προσανατολίζεται στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα, στην περίπτωση που δεν εξορθολογιστούν οι τιμές στα πρατήρια.

Το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει και την Τετάρτη σε ελέγχους και, αν διαπιστώσει ότι το φαινόμενο των αυξημένων τιμών διατηρείται, θα επιβάλει πλαφόν, με ανώτατη τιμή ανά νόμο, τη μέση τιμή της περασμένης Δευτέρας. Σχετική υπουργική απόφαση είναι ήδη έτοιμη, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα.

Ωστόσο, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Ξυνίδης, έκρινε πως θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής για μία ημέρα, λόγω του ότι ανεστάλη η απεργία στα διυλιστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα