Στα χέρια του Τσίπρα η δεύτερη διερευνητική εντολή

Την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η προσωπική ευθύνη είναι μεγάλη, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ιστορική η στιγμή για την

Αριστερά.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων δύσκολα θα επιτρέψουν τον σχηματισμό κυβέρνησης Αριστεράς και αναφέρθηκε στο μπόνους των 50 εδρών προς το πρώτο κόμμα.

«Σας κάλεσα για να σας αναθέσω διευρευνητική εντολή. Η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον k. Τσίπρα.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Aριστερά και προσωπική ευθύνη για μένα, αν σκεφτεί κανείς ότι την προηγούμενη εντολή την είχε λάβει ο Χαρίλαος Φλωράκης» απάντησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θα είχα περισσότερες πιθανότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο ή πέρναμε περισσότερους ψήφους. Ο λαός όμως αποφάσισε. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του και να προσπαθήσω για το καλύτερο».

Στις 15.30 έχει οριστεί η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ενώ δυο ώρες αργότερα η αντίστοιχη με τους Οικολόγους Πράσινους και στις 19.00 με την Λούκα Κατσέλη. Ολες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με την γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ενώ οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τις ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων τοποθετήθηκαν χρονικά για την Πέμπτη.


Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αύριο, Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα