Σήμερα στο ΣΕΦ η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιείται το Σάββατο η Εθνική συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία εισέρχεται και επισήμως στην προεκλογική περίοδο.

Στις εργασίες της συνδιάσκεψης όπου συμμετέχουν οι βουλευτές του κόμματος, τα στελέχη των νομαρχιακών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές αναμένεται να μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, οι αντιπρόεδροι του κόμματος και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος, ενώ ομιλία θα πραγματοποιήσει και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα

με στελέχη της ΝΔ, η κοινή παρουσία της κ.Μπακογιάννη και του κ. Σαμαρά ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, καθώς και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, εντάσσεται στην προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μετώπου που προτάσσουν και οι δύο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, έντονος προβληματισμός επικρατεί σε μεγάλο αριθμό στελεχών για τη στρατηγική της ΝΔ που παρουσιάζει σημάδια ιδεολογικού αποπροσανατολισμού, ενώ, στον απόηχο της στήριξης που έδωσαν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον κ. Σαμαρά, πολλοί θεωρούν λάθος την επιλογή για πόλωση του πολιτικού κλίματος με ιδεολογικά χαρακτηριστικά, σε μια περίοδο που ακόμα κυριαρχεί η οργή των πολιτών.

Σε αυτό το κλίμα της δυσπιστίας από τμήμα της κομματικής βάσης για την ορθότητα της «γαλάζιας» στρατηγικής και τις τακτικές κινήσεις της ηγεσίας, η κυρία Μπακογιάννη, δυο χρόνια μετά τη διαγραφή της και μια εβδομάδα μετά τη συμπόρευσή της με τον πρόεδρο της ΝΔ θα παραστεί σε κομματική διαδικασία, στέλνοντας μήνυμα ενότητας ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης.

Από το ΣΕΦ θα δώσουν το σύνθημα για ενίσχυση του «πατριωτικού ευρωπαϊκού μετώπου» της κεντροδεξιάς, όπως το ονομάζουν στη Συγγρού, έναντι του αριστερού αντιευρωπαϊκού συνασπισμού και θα υπεραμυνθούν του επιχειρήματος ότι απαιτείται να στηριχθεί η Ν.Δ. για να μην οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα