Σήμερα οι επίσημες εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα

Στη σημερινή γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας θα υπάρξουν οι επίσημες εξελίξεις όσον αφορά τις αλλαγές που συνδέονται με την διοίκηση της τράπεζας, μετά και τη χθεσινή παραίτηση του προέδρου του ΔΣ της Εθνικής Βασίλη Ράπανου για λόγους υγείας.

Σήμερα, εξάλλου αναμένεται να υποβάλλει την παραίτηση του και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος

Ταμβακάκης.

Προηγουμένως, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, είχε ζητήσει από τους κ.κ. Βασίλη Ράπανο και Απόστολο Ταμβακάκη να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, εν όψει της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετοχών της Τράπεζας.

Έτσι λοιπόν, τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αναλαμβάνουν νέα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα οριστεί ο μέχρι τώρα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Ο κ. Τουρκολιάς εργάζεται στο όμιλο της ΕΤΕ για πάνω από 30 χρόνια και διατηρεί μεταξύ άλλων το εφοπλιστικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο διατηρεί στενές σχέσεις εδώ και αρκετά χρόνια, του πρότεινε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε ευγενικά.

Νέος υποδιοικητής της ΕΤΕ αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα