«Πυρετός» στο ΠΑΣΟΚ για την κατάρτιση των ανανεωμένων ψηφοδελτίων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στο ΠΑΣΟΚ οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος εν όψει και της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου. Την Κυριακή, 1η Απριλίου, ολοκληρώνεται η συλλογή υποψηφιοτήτων από την αρμόδια επιτροπή, που σύστησε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε την προσεχή Παρασκευή, όταν και συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, να εγκριθούν τα ψηφοδέλτια.

Όπως

ανέφερε στην εφημερίδα «Τα Νέα» μέλος της επιτροπής, σε αρκετούς νομούς παρουσιάζεται μεγάλη προθυμία στην υποβολή υποψηφιοτήτων. Πρόκειται, μάλιστα, για νέους σε ηλικία υποψηφίους, οι οποίοι έχουν λίγη ή καθόλου συνάφεια με την προηγούμενη πολιτική περίοδο του κόμματος και τώρα θέλουν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή.

Κατά το ίδιο στέλεχος, ωστόσο, «υπάρχουν και προβλήματα σε άλλους νομούς, όπου η αναζήτηση υποψηφίων από τις Νομαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος δεν έχει αποδώσει».

Εκ των πραγμάτων, όπως όλα δείχνουν, τα ψηφοδέλτια του Κινήματος θα υποστούν ένα ριζικό «λίφτινγκ», καθώς πολλά παλιά στελέχη δείχνουν απροθυμία ή έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Στους τελευταίους εντάσσονται οι κ.κ. Πάγκαλος, Ξυνίδης, Σαλαγιάννης, Γερανίδης, Κουβέλης, Αργύρης και Βούγιας.

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει και για τα λεγόμενα ηγετικά στελέχη, ενώ υπάρχουν και αυτοί που έχουν αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και εκκρεμεί η επανένταξή τους. «Κλειδί» στο σημείο αυτό φαίνεται πώς θα είναι οι εξελίξεις γύρω από τη Μιλένα Αποστολάκη, για την οποία ασκούνται πιέσεις από πολλές πλευρές να επανέλθει, πλην όμως έχει καταψηφίσει και το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει ανεξάρτητη και ότι προσανατολίζεται σε άλλον, πέραν του ΠΑΣΟΚ, προοδευτικό χώρο.

Όσον αφορά στην προσεχή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει ιδιαίτερα στο να καταστήσει σαφές ότι η προσφυγή στο Μνημόνιο δεν ήταν παρά μονόδρομος και ότι κατά τη διαπραγμάτευση για το δεύτερο Μνημόνιο από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, προσπάθησε να διασώσει όσα περισσότερα μπορούσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα