Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Μάριο Μόντι

Προκειμένου να προωθήσει τα μέτρα λιτότητας, ύψους 33 δισ. ευρώ.

Την απόλυτη στήριξη των Ιταλών βουλευτών επιθυμεί να έχει ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι, ο οποίος ζήτησε να του δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, προκειμένου να προωθήσει τα μέτρα λιτότητας, συνολικού ύψους 33 δισ. ευρώ.

Έτσι, ο κ. Μόντι ξεκαθάρισε ότι σήμερα ζητά να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Bουλή για τα συγκεκριμένα μέτρα, ενώ θα ακολουθήσει μία ακόμη αντίστοιχη ψηφοφορία στη Γερουσία

εντός της επόμενης εβδομάδας. Βέβαια, η έγκριση των μέτρων είναι εξασφαλισμένη, δεδομένου του εύρους της στήριξης που διαθέτει η κυβέρνηση συνασπισμού σε αμφότερα τα σώματα του Κοινοβουλίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πιθανώς θέλει να γνωρίζει ότι έχει την στήριξη των πολιτικών -με δεδομένο ότι ο ίδιος είναι τεχνοκράτης και όχι εκλεγμένος- σε μία στιγμή που η οικονομία της γειτονικής χώρας διέρχεται μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Την Πέμπτη, ο σύνδεσμος βιομηχάνων (Confindustria) προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την ανάπτυξη της Ιταλίας, αναφέροντας ότι εντός του 2012 η ιταλική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,6%, ενώ σε προηγούμενη εκτίμησή του έκανε λόγο για έστω και αναιμική ανάπτυξη της τάξης του 0,2%.

Η επικεφαλής της Confindustria, Έμα Μαρτσεγκάλια, υποστήριξε ακόμη ότι η ευρωζώνη μπορεί να καταρρεύσει, εάν οι ηγέτες της δεν αλλάξουν στάση και δεν στραφούν προς την εφαρμογή πολιτικών που θα στηρίζουν την ανάπτυξη και όχι μόνο τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα