Πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα το εκλογικό θρίλερ στην Ελλάδα

Στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκεται η οριακή μάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες των ελληνικών βουλευτικών εκλογών, με τα exit poll να κάνουν με αστραπιαία ταχύτητα το γύρο του κόσμου και την αγωνία πλέον να χτυπά «κόκκινο» σε διεθνές επίπεδο.

Για αποτέλεσμα «στην κόψη του ξυραφιού», που θα έκανε παρακινδυνευμένη κάθε εκτίμηση ακόμα και για το ποιο κόμμα θα καταλάβει την πρώτη θέση, κάνει λόγο το

BBC στο πρώτο του σχόλιο μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls.

Για πολιτικό θρίλερ κάνει λόγο και ο αγγλικός Telegraph, που σημειώνει ότι οι 50 έδρες – μπόνους του πρώτου κόμματος θα κριθούν πιθανότατα με ελάχιστη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Συντηρητικοί και η Αριστερά δίνουν μάχη στήθος με στήθος» αναφέρει και το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”. «Προβλέπεται μια μακρά νύχτα στην Αθήνα καθώς τα πρώτα αποτελέσματα δίνουν από 27 -30% και στα δύο κόμματα» γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.

«Μάχη στην κόψη του ξυραφιού και μια πικρή ψήφος για την Ελλάδα καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία στο ερώτημα της παραμονής ή όχι στο ευρώ» γράφει η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για «οριακή εκλογική ισοπαλία Δεξιάς και Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως και στις 6 Μαΐου, στο ποσοστό της Χρυσής Αυγής και στην είσοδό της στη Βουλή με ποσοστά άνω του 6%, δίνει στο πρώτο της σχόλιο η γαλλική Le Figaro, σημειώνοντας πως διαψεύδονται οι ελπίδες που υπήρχαν αυτό το «βίαιο μόρφωμα» να εξοβελιστεί από το κοινοβούλιο και υπογραμμίζοντας πως τελικά κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του εκμεταλλευόμενο ξενοφοβικά αντανακλαστικά μέρους του εκλογικού σώματος.

Για αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν το σκηνικό πολιτικής αστάθειας που δημιουργήθηκε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου κάνει λόγο στο πρώτο σχόλιο της η ισπανική El Pais, ενώ αναφερόμενοι στην είσοδο της Χρυσής Αυγής για δεύτερη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο σημειώνει χαρακτηριστικά «οι ναζί ξανά στην ελληνική Βουλή».

Για μάχη που θα κριθεί με βραχεία κεφαλή μεταξύ των «συντηρητικών φιλοευρωπαίων» και της «ριζοσπαστικής αριστεράς» κάνει λόγο η ιταλική Corriere della Sera.

Αποτέλεσμα που αντανακλά από τη μια την καταδίκη της λιτότητας και από την άλλη το φόβο του ελληνικού λαού για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη βλέπει στο πρώτο του σχόλιο μετά την ανακοίνωση των exit polls το διεθνές αραβικό δίκτυο Al Jazeera.

Keywords
Τυχαία Θέματα