Πρόταση νόμου από το ΚΚΕ για την κατάργηση του Μνημονίου

«Σήμερα η κατάργηση του Μνημονίου έχει πάει στις καλένδες και έχει γίνει «επαναδιαπραγμάτευση» και από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και από τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ακύρωση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των δανειακών συμβάσεων.

«Μάλιστα» πρόσθεσε, «η «επαναδιαπραγμάτευση» έχει γίνει «επιμήκυνση»».

Είπε ακόμη ότι

η κατάθεση της πρότασης νόμου δεν είναι ενέργεια εντυπωσιασμού, αλλά υποχρέωση του ΚΚΕ, καθώς τηρεί την προεκλογική του δέσμευση.

Η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι είναι ουσιαστικό ζήτημα το γεγονός ότι τα κείμενα των δανειακών συμβάσεων που υπογράφηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν έρθει ποτέ στη Βουλή, προσθέτοντας ότι «αυτήν τη στιγμή ή δεν ξέρουμε τι έχει υπογραφεί και εγκριθεί ή έχουμε κάτι υπό τη μορφή σχεδίου».

«Δεν έχουμε ελπίδα για σχηματισμό πλειοψηφικής άποψης στη Βουλή, όμως πρέπει να γίνει συζήτηση, για να ξέρει ο λαός τι είναι η «επαναδιαπραγμάτευση», τι η «επιμήκυνση», για να ξέρει πως, ό,τι δάνεια δίνονται στην Ελλάδα, αυτά πρέπει να πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ υποθηκεύεται και η ακίνητη δημόσια περιουσία και ο ορυκτός πλούτος και, μάλιστα, αυτά είναι γραμμένα» συμπλήρωσε.

Η γγ του ΚΚΕ κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Ελληνες να ψηφίσουν την πρόταση νόμου και συνέχισε: «Ας έφερναν και αυτοί πρόταση, το θέμα δεν είναι ποιος ψηφίζει την πρόταση ποιου».

Keywords
Τυχαία Θέματα