«Πριν ξεκινήσουμε για αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Μύκονο, ήξεραν ότι πηγαίναμε!»

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες της ειδικής γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα κυκλώματα εμπλεκομένων στην αυθαίρετη δόμηση – Δεσμεύτηκε να δώσει ονόματα.

Για «κύκλωμα εμπλεκομένων γύρω από την αυθαίρετη δόμηση» έκανε λόγο η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η κυρία Καραβασίλη τόνισε ότι το «θλιβερό φαινόμενο», που τροφοδοτείται από «παγιωμένες, αρνητικές και βλαπτικές νοοτροπίες», αποκτά πολύ μεγάλες διαστάσεις στις τουριστικές και νησιωτικές περιοχές, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ρόδος.

Στα νησιά αυτά, όπως είπε, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου και έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές στην αποκεντρωμένη διοίκηση να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις, μαζί με την ειδική υπηρεσία του υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Εξήγησε ακόμη ότι οι περιπτώσεις αυτές αφορούν, σε συντριπτικό ποσοστό, κτίρια για κατοικία και μετά τουριστικά καταλύματα, αποθήκες κλπ.

Προκειμένου να καταδείξει ακόμη περισσότερο τη διάσταση που έχει προσλάβει το φαινόμενο, ανέφερε ότι, πριν ξεκινήσουν τα μέλη της Υπηρεσίας για αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Μύκονο, τοπικοί φορείς και Πολεοδομία «ήξεραν ότι πηγαίναμε». Σημείωσε μάλιστα ότι, προκειμένου να κρατηθεί η επίσκεψη μυστική, «αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε αεροσκάφος, για να μην χρησιμοποιήσουμε αεροπλάνο της γραμμής και μας αντιληφθούν».

Η ειδική γραμματέας ανακοίνωσε ότι ελέγχθηκαν 40 πολυτελείς αυθαίρετες κατασκευές και σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε «να περιμένουμε και έξι ώρες, για να εμφανιστεί η Πολεοδομία του νησιού». Παράλληλα, δεσμεύτηκε να καταθέσει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής κατάσταση με τις 40 αυτές περιπτώσεις, για τις οποίες επισήμανε ότι «κάποιες αφορούν γνωστά ονόματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα