Πουλήθηκε σε Άραβες έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ το νησάκι Οξιά;

Το ιδιωτικό νησί Οξιά βρισκόταν σε αγγελίες ξένων μεσιτικών γραφείων εδώ και καιρό με τιμή πώλησης 6.900.000 ευρώ και τελικά σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο φαίνεται ότι πουλήθηκε σε οικογένεια του Κατάρ έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το νησί Οξιά ή Ναυσικά ανήκει στην οικογένεια Σταμούλη. Ελληνοαυστραλούς που η περιουσία τους αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Στα περιουσιακά στοιχεία της Οικογένειας συγκαταλέγεται το συγκρότημα Vogue στο Σάουθ Γιάρα της Μελβούρνης,

ξενοδοχείο στην Αθήνα καθώς και ένα κτίριο 68 ορόφων στο Κόλιν Στριτς στη Μελβούρνη.

Πριν από λίγα χρόνια, ο Χάρης Σταμούλης είχε πληρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά ενός σπιτιού στο Τούρακ. Ήταν η ακριβότερη αγοραπωλησία σπιτιού στην ιστορία της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι διαδικασίες συμφωνίας και μεταβίβασης διήρκεσαν πάνω από 9 μήνες, λόγω διαφόρων δυσκολιών και οι οριστικές υπογραφές έπεσαν μόλις πριν από λίγες μέρες.
Το νησί έχει συνολική έκταση 5.500 στρεμμάτων. Είναι αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει καθαρό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύμπλεγμα των Εχινάδων έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και άλλων αραβικών αλλά και ρωσικών συμφερόντων, λόγω των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών των νησιών του και της «στρατηγικής» τοποθεσίας τους σε κομβικό σημείο του Ιονίου, απέναντι από τον Πατραϊκό Κόλπο.

Η Οξιά είναι νησίδα του Ιόνιου Πελάγους, και βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου ποταμού, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Εχινάδων μετά τον Πεταλά. Έχει έκταση 4,2 τ. χλμ. και είναι ακατοίκητη. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Ιθάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα