Πολιτικές «φωτιές» για το εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής

Εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ εγκρίθηκε για κάθε υπάλληλο της Βουλής. Όπως δήλωσε, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, που υπέγραψε τη σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για

κάθε υπάλληλο, ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή ήδη προκαλεί αντιδράσεις. Απαράδεκτη τη χαρακτήρισε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Απαράδεκτο το επίδομα των υπαλλήλων της Βουλής… 2.000 για να κάθονται…» γράφει.

Παράλληλα, το Mega μετέδωσε πως στο θέμα παρενέβη ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται οι υπάλληλοι της Βουλής να πάρουν το επίδομα των 1.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, περίπου ένας στους δέκα βουλευτές δήλωσe ότι δεν θα παραλάβει το αυτοκίνητο που τους παραχωρείται από τη Βουλή, αρνούμενος να κάνει χρήση του συγκεκριμένου κοινοβουλευτικού προνομίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, περίπου 25 με 30 βουλευτές, εκ των οποίων 11 νεοεκλεγέντες, έχουν «γυρίσει την πλάτη» στα κρατικά αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα που τους παραχωρεί η Βουλή με τη μέθοδο leasing, με σκοπό να τα διαθέσουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκες. Κύκλοι πάντως της Βουλής τόνιζαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση του αυτοκινήτου της Βουλής σε άλλο πρόσωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα