Πλήρη άγνοια για την «ακολουθούμενη τακτική» της κυβέρνησης δήλωνε ο Νίκος Νικολόπουλος

Τι αναφέρεται στην απόρρητη επιστολή του παραιτηθέντος υφυπουργού Εργασίας προς τον Αντώνη Σαμαρά.

«Είμαι στη διάθεσή σου να συζητήσουμε» αναφέρει, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, στην απόρρητη επιστολή, με την οποία υπέβαλε την παραίτηση του από το αξίωμα του υφυπουργού Εργασίας.

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1,

ο κ. Νικολόπουλος δείχνει με την επιστολή παραίτησης -μεταξύ άλλων- να ζητά εμμέσως περισσότερες αρμοδιότητες, αναφέροντας: «Επειδή ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα έπρεπε να έχω δικαίωμα, έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά, πολυτεκνικά κτλ), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμείνω εκκωφαντικά σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας με την Τρόικα. Ο λόγος δε, που επέλεξα αυτή την τακτική ήταν αποκλειστικά ο σεβασμός που τρέφω σε σένα και στη φιλότιμη προσπάθειά σου».

Δηλώνει ακόμη ότι διαφωνεί με την στρατηγική και πως υπάρχει αναντιστοιχία λόγων και έργων, καθώς και κίνδυνος αποχώρησης βουλευτών ή και εταίρου από την κυβέρνηση, λόγω των δεσμεύσεων με την Τρόικα στα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό.

Keywords
Τυχαία Θέματα