Πέρασαν χειροπέδες στον Τζορτζ Κλούνεϊ έξω από την πρεσβεία του Σουδάν!

Ο Αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ συνελήφθη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον.

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ συνελήφθη σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Σουδάν, στην Ουάσινγκτον.

Οι διαδηλωτές

κατηγορούσαν τον πρόεδρο του Σουδάν, Ομάρ αλ Μπασίρ, για την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης και για την παρεμπόδιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του Τζορτζ Κλούνεϊ, Νικ, και ο Δημοκρατικός βουλευτής της Βιρτζίνια, Τζιμ Μόραν, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Είχαν προηγηθεί τρεις προειδοποιήσεις της αστυνομίας να αποχωρήσουν από το έδαφος της πρεσβείας, τις οποίες οι συλληφθέντες αγνόησαν.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες που κάλυπταν το γεγονός, ο ηθοποιός είπε ότι ζητά από την κυβέρνηση του Σουδάν να επιτρέψει στη διεθνή κοινότητα να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στο νότιο τμήμα της χώρας, «προτού η κατάσταση εξελιχθεί στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη».

Πρόσφατα, ο γνωστός για την ακτιβιστική του δράση ηθοποιός είχε επισκεφθεί το Νότιο Κορντοφάν, μια επαρχία του Σουδάν που μαστίζεται από λιμό, εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των ανταρτών, οι οποίοι επιδιώκουν την ένωση της περιοχής με το νεοσύστατο Νότιο Σουδάν.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε δηλώσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν διαπράττουν «εγκλήματα πολέμου», καθώς εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα