Πέντε πελάτες των οροθετικών ιερόδουλων θετικοί στον HIV

«Καμπανάκι» από ΚΕΕΛΠΝΟ και υπουργείο Υγείας.

Πέντε πελάτες των οροθετικών ιερόδουλων, οι οποίες εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ τις προηγούμενες εβδομάδες, βρέθηκαν και αυτοί θετικοί στον ιό HIV, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Από τους 100 άνδρες

που ελέγχθηκαν, σε μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι πέντε βρέθηκαν θετικοί στη λοίμωξη HIV. Στα ιδιωτικά νοσοκομεία, δε, οι εξετάσεις για AIDS δεκαπλασιάστηκαν.

Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν ελέγξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες 303 εκδιδόμενες γυναίκες, εκ των οποίων οι 28 βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS, ενώ στην πλειονότητά τους είναι χρήστριες ουσιών.

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «εμείς στο υπουργείο Υγείας εισπράξαμε τη θετική αξιολόγηση του ελληνικού λαού». Κάλεσε επίσης όλες τις Αρχές και τους φορείς να δράσουν και να ενεργοποιηθούν σε θέματα δημόσιας υγείας, με τον ίδιο ζήλο που το κάνει το υπουργείο Υγείας.

Η αδράνεια είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, είπε χαρακτηριστικά, και ανέφερε ενδεικτικά ότι ο οίκος ανοχής Αχαρνών και Φωκαίας, όπου είχε βρεθεί η πρώτη ιερόδουλη, αποσφραγίστηκε.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) συνεχίζει τους ελέγχους στο Κέντρο Αλλοδαπών (Πέτρου Ράλλη) σε άτομα που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, κατ’ εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα