Παράνομες διαδικασίες κατά την πώληση του ΟΤΕ στους Γερμανούς της Deutsche Telekom;

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κοινοτικός Επίτροπος δεν κρύβει ότι οι υπηρεσίες της Κομισιόν διαπίστωσαν «σαφείς παραβιάσεις σε σχέση με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε: «Πρέπει να σας πω ότι είχαμε δυσκολίες. Διαπιστώσαμε σαφείς παραβιάσεις σε σχέση με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Γι’ αυτό έχει μείνει

το θέμα εκεί που ήταν. Κατανοώ ότι λέτε ότι υπάρχουν νέα στοιχεία. Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω το διάλογο μαζί σας, να υποβάλω ερωτήσεις και πάλι στις ελληνικές αρχές». Στη δευτερολογία του, ο Επίτροπος γνωστοποίησε ότι η Κομισιόν θέλει να επανακινήσει 150 επενδυτικά σχέδια «με πολύ μεγάλη αυστηρότητα, σοβαρότητα και αντικειμενικότητα». «Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι σε έκτακτες περιστάσεις, δεν μπορεί να μην υπάρξουν και έκτακτες διαδικασίες» συμπλήρωσε.

Απαντώντας, ο κ. Χουντής μίλησε για μια παράνομη διαδικασία που έβλαψε τα συμφέροντα της χώρας και ωφέλησε μόνο την Deutsche Telekom, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδη εύνοια. «Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό ότι αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο εκποιεί κάθε περιουσιακό στοιχείο στους δανειστές, αλλά φροντίζει να τα δίνει σε «προσφορά», αφού τους κάνει έκπτωση τα τεράστια κεφάλαια που δικαιούνται τα ασφαλιστικά ταμεία, που κατέχουν τέτοιες μετοχές και οι μικρομέτοχοι των Δημοσίων Επιχειρήσεων που πωλούνται» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο κ. Χουντής σημείωσε ότι η Κομισιόν, παρόλο που έχει διαπιστώσει παράνομες διαδικασίες στην πώληση του ΟΤΕ, «δεν έκανε τίποτα, προκειμένου να υπερασπιστεί τους μικρομέτοχους και τα ασφαλιστικά ταμεία», ενώ συμπλήρωσε ότι και ο νυν υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει παραδεχθεί στη Βουλή το παράτυπο της διαδικασίας.

Ο ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι «αυτή η παράνομη διαδικασία πώλησης των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, δεν προσβάλλεται από την Κομισιόν, επειδή διευκολύνει μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων, αφού μειώνει ουσιαστικά το κόστος εξαγοράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα