Παραιτήθηκε ο Γερμανός Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ

Την παραίτησή του ανακοίνωση ο Γερμανός πρόεδρος, Κρίστιαν Βουλφ, όπως αναμενόταν, μετά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για σκάνδαλο που αφορά τη χορήγηση δανείου.

«Η εμπιστοσύνη του γερμανικού λαού στο πρόσωπό μου επλήγη ανεπανόρθωτα» είπε ο Γερμανός πρόεδρος, μετά το αίτημα της εισαγγελείας του Αννόβερου για άρση της ασυλίας του λόγω υποψίας παθητικής δωροδοκίας από τον παραγωγό ταινιών Ντάβιντ Γκρένεβαλντ.
Το 2007, στο διάστημα της πρωθυπουργίας του στο κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας ο Γκρένεβαλντ φέρεται πλήρωσε ένα πολυτελές ταξίδι του Βουλφ στο νησί Σιλτ. Νωρίτερα ο Γερμανος

πρόεδρος είχε παράσχει στον επιχειρηματία προνομιακές χρηματικές εγγυήσεις.
Η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι είχαν ήδη δηλώσει ότι δεν θεωρούν ότι ο Κρ.Βουλφ διαθέτει πια το ηθικό ανάστημα για να παραμείνει στην θέση του.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά την ανακοίνωση του Κρ.Βουλφ, ακύρωσε την προγραμματισμένη της επίσκεψη στη Ρώμη και θα κάνει και αυτή ανακοίνωση σε λίγη ώρα.

Ο πρόεδρος είχε ήδη προχωρήσει σε δύο τηλεοπτικές απολογίες, είχε απομακρύνει στελέχη του προεδρικού μεγάρου που ενεπλάκησαν στο χειρισμό της υπόθεσης, αλλά ο θόρυβος δεν κόπασε ούτε στο ελάχιστο.

Πρακτικά, ο Γερμανός πρόεδρος δεν έχει καμία ουσιαστική πολιτική εξουσία και λειτουργεί μόνο ως ηθικό πρότυπο -προσόν που αρκετοί Γερμανοί πιστεύουν πως ο Βουλφ έχει χάσει εδώ και καιρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα