Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών υπέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη θέση του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει είτε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, είτε θα αναβαθμιστεί στη θέση αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλλιπος Σαχινίδης.

Το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών

θα ανακοινωθεί αύριο Τρίτη.

Με αφορμή αυτή την τελευταία εξέλιξη ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος σημείωσε ότι οφείλει να μην παίρνει θέση αλλά, πρόσθεσε: «αυτό πρέπει να το επισημάνω». Έτσι ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί στα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε πως επιθυμεί να εξάρει το έργο που ο κ. Βενιζέλος επιτέλεσε με μεγάλη επιτυχία και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο κ. Παπαδήμος επίσης χαρακτήρισε πολύτιμη την συμβολή του κ. Βενιζέλου στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτική.

Υπογράμμισε επίσης ότι συνεργάστηκε μαζί του αποτελεσματικά και πως η ελληνική οικονομία εισήλθε σε στέρεο έδαφος και σε νέα φάση θετικών προοπτικών.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως ελήφθησαν «δύσκολες αποφάσεις με επώδυνες συνέπειες για μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Απαραίτητες, όμως, για τη σταθερότητα και τη θέση της χώρας στο ευρώ».

Ο κ. Βενιζέλος λαμβάνοντας τον λόγο επανέλαβε πως «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε» και πως είναι ανάγκη να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

«Θέλω να παρακαλέσω εσάς και την κυβέρνηση, όλη τη Δημόσια Διοίκηση, αυτούς τους μήνες μέχρι τις εκλογές, να μη χαλαρώσουμε καθόλου. Είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε τους στόχους μας στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, να μη χαθεί ο ρυθμός είσπραξης δημοσίων εσόδων, να μη μειωθεί η επιμέλειά μας σε σχέση με τις δημόσιες δαπάνες και να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα σε σχέση με την εφαρμογή του προγράμματος.

Γιατί, όπως είπα σήμερα και μετά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν αποτυγχάνουμε σ’ αυτά τα πεδία, οι συνέπειες είναι οδυνηρές για τον απλό πολίτη, για το χαμηλοσυνταξιούχο, για τη μεσαία τάξη, γι’ αυτούς οι οποίοι υφίστανται τις μεγαλύτερες θυσίες και θέλουν να ξέρουν ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο και είναι κατανεμημένες δίκαια» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος πήρε το λόγο στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου και ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε και εκείνος με τη σειρά του συγχαρητήρια στον κ. Βενιζέλος και επισήμανε πως υπάρχει μεταξύ τους αμοιβαίος σεβασμός. Επίσης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αυτή αφήνει μια κληρονομιά εθνικής συνεννόησης…

Keywords
Τυχαία Θέματα