Ορίζοντα τετραετίας στις περικοπές ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Εναλλακτικές προτάσεις για τις περικοπές δαπανών, που θα συμπληρώσουν το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν προτάσεις,

προκειμένου να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ζητούν τα μέτρα να εφαρμοστούν σε ορίζοντα τετραετίας και όχι διετίας. Εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ ανέφεραν ότι οι περικοπές στις συντάξεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων νόμων για πλαφόν στα 2.750 ευρώ, χωρίς να απαιτείται χαμηλότερο όριο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Τρόικας. Οι τελευταίοι, ως γνωστόν, έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να παραμείνουν στη χώρα, μέχρις ότου οριστικοποιηθει το πακέτο των μέτρων.

Στην απογευματινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, επρόκειτο να εξεταστεί το πακέτο των προτάσεων, αλλά δεν εθεωρείτο να καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις εντός της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα