Ο «κιμπάρης» Έλληνας υπουργός και οι «τσίπηδες» Τροϊκανοί

Για τον Έλληνα «κουβαρντά» πολιτικό που… τραπέζωσε τους επικεφαλής της Τρόικας, κάνοντας λογαριασμό 750 ευρώ (!) εν μέσω κρίσης, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα της ελληνικής υπουργικής σπατάλης.

«Οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν πάει για φαγητό με ένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν πολύ γενναιόδωρος. Ο λογαριασμός έφτασε τα 750 ευρώ. Ο υπουργός άφησε φιλοδώρημα 50 ευρώ και ζήτησε να του σταλεί στο γραφείο ο λογαριασμός» αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα,

δίχως ωστόσο να κατονομάζει τον υπουργό.

Η Τρόικα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, δεν ξαναβγήκε για φαγητό με τον συγκεκριμένο υπουργό και προτίμησε να πηγαίνει για φαγητό σε μια απλή ταβέρνα με πιο «προσγειωμένους» λογαριασμούς.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κεντρικόν», Νίκος Κουτουζής, αναγνωρίζει τους επικεφαλής της Τρόικας και περιγράφει στην εφημερίδα ότι συνήθως ένα γεύμα και των τριών τους κοστίζει μόλις 40 ευρώ, ενώ αφήνουν φιλοδώρημα ένα-δύο ευρώ.

Το δημοσίευμα της Die Welt αναφέρεται ακόμη στο έργο των αξιωματούχων να εξακριβώσουν εάν η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της, κάτι το οποίο, όπως σημειώνεται, μπορεί να γίνει μόνο συνοδεία σωματοφυλάκων.

Από την αρχή της άφιξής τους στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται, οι επικεφαλής των δανειστών μας είχαν αντιμετωπίσει λεκτικές επιθέσεις από τους Έλληνες. Τα πράγματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν «αγριέψει», με αποτέλεσμα οι επικεφαλής της Τρόικας να κινούνται πλέον σχεδόν αποκλειστικά με συνοδεία σωματοφυλάκων.

«Κάποιες στιγμές οι άνθρωποι εξωτερικεύουν την απογοήτευσή τους με πολύ δυσάρεστο τρόπο. Αυτή είναι μία από τις άσχημες πτυχές της εργασίας μου. Και η ένταση που το νιώθω είναι πρωτόγνωρη» εξομολογείται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα, Πόουλ Τόμσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα