Νέοι συσχετισμοί στο ΠΑΣΟΚ

Δίχως εκπεφρασμένη μεταξύ τους συμμαχία, αλλά συμπλέοντας με την πρόταση Παπανδρέου για εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκαν σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ωστόσο αγνόησε

τις κινήσεις τακτικής των ανταγωνιστών του και, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου, ξεκαθάρισε ότι ακολουθεί το δικό του χρονοδιάγραμμα.

Όλα δείχνουν, όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ότι πολλά θα κριθούν από την επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Εάν η αποστολή του κ. Βενιζέλου στα δύο αυτά μέτωπα στεφθεί με επιτυχία, τότε και ο δρόμος του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ θα είναι ορθάνοιχτος. Διαφορετικά, πιθανότατα δεν θα έχει καμία τύχη, έχοντας υποστεί και τη φθορά της ενασχόλησής του με την οικονομική κρίση.

Την Κυριακή, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου, ο Γιάννης  Κουτσούκος ήταν ο πρώτος που είπε ότι διαφωνεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, για να ακολουθήσουν ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Βάσω Παπανδρέου και άλλοι. Το βράδυ θα γίνει γνωστό αν θα διεξαχθεί ψηφοφορία, όπως ζήτησε η Άννα Διαμαντοπούλου, ή αν το ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει τη συναίνεση, για να αποφευχθεί η καταγραφή των δυνάμεων -και η σύγκρουση.

Στην παρέμβασή της, η υπουργός Παιδείας πρότεινε, ακόμη, να εκλεγεί ο νέος αρχηγός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε περίπτωση που προκηρυχθούν αιφνιδιαστικά εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα