Νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ και πολιτική διελκυστίνδα δίχως τέλος για τα ντιμπέιτ

Στον «αέρα» παραμένει το ντιμπέιτ, ζήτημα το οποίο προκαλεί αντιπαραθέσεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα. Το απόγευμα της Παρασκευής, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επανήλθε με νέα πρόταση, επισημαίνοντας πως

το κόμμα της αποδέχεται τη συμμετοχή στο ντιμπέιτ και των κομμάτων της Βουλής που δεν είχαν συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα, δηλαδή της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Η προηγούμενη πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που κοινοποιήθηκε με επιστολές του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, στους πολιτικούς αρχηγούς, αφορούσε μόνο στα κόμματα που έχουν συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε νέα επίθεση στη ΝΔ, σημειώνοντας πως «η υποκρισία της δεν έχει όρια». «Η πορεία της χώρας μας από εδώ και πέρα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και της πολιτικής ζωής, θα κριθεί από αυτούς που δηλώνουν παρόντες» πρόσθεσε.

Στην προηγούμενη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Βουλής, που συμφωνούν σε κάτι τέτοιο, η ΝΔ είχε απαντήσει με επίθεση στην Ιπποκράτους και τον κ. Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να «πατρονάρει» κομματικά τη σχετική διαδικασία, αγνοώντας τη Διακομματική Επιτροπή, και να δημιουργήσει αντιπερισπασμό.

«Αιχμάλωτος στην αγωνία του, αλλά και στην αλαζονεία του, έφτασε στο σημείο να βγαίνει δημόσια και να ζητά να αποκλειστούν κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή από τη διαδικασία του ντιμπέιτ» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχελάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα