Μήνυμα στους αναποφάσιστους, διακύβευμα το ευρώ για Βενιζέλο

Στέλνουμε μήνυμα σιγουράς και ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα και απευθυνόμενος εκ νέου στους αναποφάσιστους. «Τους περιμένουμε, παρά τους δισταγμούς, για να κρατήσουμε όλοι μαζί όρθια την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνοντας

ότι οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες, σημείωσε: «Την Κυριακή κρίνονται όλα, το αν θα μείνουμε στο ευρώ, αν θα προχωρήσουμε σε ένα δρόμο δύσκολο, αλλά ασφαλή, που οδηγεί σε έξοδο από το Μνημόνιο, ή αν θα μπούμε σε περιπέτειες, γυρίζοντας πολλές δεκαετίες πίσω, πηγαίνοντας σε πτώχευση την ελλάδα και σε μαζική φτώχεια τους Έλληνες».

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως δύο μέρες πριν τις εκλογές, «φωνάζουμε όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας, όχι στην είσοδο στη Βουλή των νοσταλγών της δικτατορίας». Παράλληλα, επιτέθηκε για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας μας οδηγούν έξω από την Ευρώπη, στην απομόνωση, στη φτώχεια».

Αναφερόμενος στα περί συνεργασιών, επισήμανε πως «η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει προοδευτική κυβέρνηση των δυνάμεων της ευθύνης, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης… που ξέρει να διαπραγματεύεται στο γήπεδο, όχι στα αποδυτήρια», αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ ότι κρυβόταν πίσω από εκείνον στη διαπραγμάτευση.

Επανέλαβε ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι δεδομένο… δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι οποιουδήποτε, είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τις εξαγγελίες του, μεταξύ άλλων, για αφαίρεση έκτακτων φόρων, εισφορών και τελών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών 10% και του ΦΠΑ σε τουρισμό, αγροτικά εφόδια και εστίαση, καθώς και για ένα σταθερό επί δέκα χρόνια εθνικό φορολογικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα