Μιχάλης Χρυσυχοΐδης: «Σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια» η διαρχία στο ΠΑΣΟΚ

Καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ζητά από τον Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να «ροκανίζει» το χρόνο.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτηρίζει «σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια» το ενδεχόμενο να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ

σε διαρχία, δηλαδή να έχει άλλον πρόεδρο και άλλον υποψήφιο πρωθυπουργό. Ο υπουργός Ανάπτυξης ζητά να τηρηθεί το Καταστατικό και η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει άμεσα από τη βάση, χωρίς να αποκλείει την υποψηφιότητα και του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως όμως παρατηρεί, δεν μπορεί να περιφρονηθούν οι πολίτες, που θέλουν να επιλέξουν άλλον αρχηγό για το ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επιτίθεται και πάλι με σφοδρότητα κατά του τέως πρωθυπουργού για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον ότι άργησε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί στο Μνημόνιο.

«Οφείλαμε να έχουμε αντιληφθεί γρηγορότερα το μέγεθος της καταστροφής που είχε προκαλέσει στην οικονομία η διακυβέρνηση της ΝΔ και να δράσουμε χωρίς καθυστέρηση» υπογραμμίζει και επαναλαμβάνει όσα έχει πει τον τελευταίο καιρό, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έπρεπε να είχε κάνει «το παν, για να αποφύγουμε το Μνημόνιο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «έπρεπε να είχαμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα την επόμενη των εκλογών, τον Οκτώβριο του 2009».

Keywords
Τυχαία Θέματα