Μετ’ εμποδίων οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με τα δρομολόγια των πλοίων να εκτελούνται μετ’ εμποδίων. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου για Πάρο – Νάξο από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ για τις 9 το πρωί έχουν μετατεθεί τα δρομολόγια των πλοίων Θεολόγος, Πηνελόπη και Superferry από

το λιμάνι της Ραφήνας. Οι θυελλώδεις άνεμοι εμπόδισαν για αρκετή ώρα σήμερα το πλοίο Knossos Palace να «δέσει» στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία και οι 611 επιβάτες του πλοίου. Τελικά με καθυστέρηση 1,5 ώρας, κατάφερε αισίως να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για Κυκλάδες, ενώ κανένα δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται από το λιμάνι της Ραφήνας. Η απότομη αλλαγή που παρουσίασε ο καιρός προκάλεσε και σφοδρές βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στο Λεκανοπέδιο πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στα νότια προάστια. Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ειδικότερα, άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν  νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βουνά της ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθε

Keywords
Τυχαία Θέματα