Με διαφωνίες στηρίζει… ομόφωνα το υπουργικό τον Γιώργο Παπανδρέου

Την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να στηρίξει την απόφαση του πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης των μελών της κυβέρνησης,

λίγο μετά τις 3 το πρωί, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε: «Το υπουργικό συμβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του. Το δημοψήφισμα θα γίνει το συντομότερο δυνατό, αμέσως μετά τη διαμόρφωση των βασικών σημείων της συμφωνίας στήριξης» της Ελλάδας.

Υπουργική επιτροπή θα επεξεργαστεί το χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και το ερώτημα και στη συνέχεια θα προβεί σε σχετική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο, έτσι ώστε, μέχρι το τέλος του χρόνου, αν είναι δυνατόν, να αποφανθούν οι πολίτες στο δημοψήφισμα.

Αποφασίστηκε ακόμη να συνεδριάσει εκ νέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι βουλευτές.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κ. Μόσιαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση εμφανίστηκε ενωμένη και τόνισε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Προς τι η αγωνία τους; Δεν ήθελαν τη δανειακή σύμβαση και τώρα θέλουν να εγκριθεί».

Όπως μετέδωσε πάντως το Reuters, κατά την αποχώρησή τους, ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης ανέφεραν πως άσκησαν κριτική για την απόφαση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όμως αποφάσισαν να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός πάντως παρέμεινε σταθερός στη θέση του για το δημοψήφισμα, παρά τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν ακόμη και στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο σημείωσε πως «το δημοψήφισμα θα είναι μία καθαρή εντολή και ένα καθαρό μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό σχετικά με την ευρωπαϊκή μας πορεία και τη συμμετοχή μας στο ευρώ, απορρίπτοντας εκ νέου το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όπως είπε, στο δημοψήφισμα το δίλημμα δεν είναι «αυτή ή άλλη κυβέρνηση», αλλά «ναι ή όχι στη σύμβαση», «ναι ή όχι στην Ευρώπη», «ναι ή όχι στο ευρώ».

«Κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει την πορεία της Ελλάδας εντός του ευρώ» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι η αναταραχή που προκλήθηκε στις αγορές από τις ανακοινώσεις του θα είναι βραχύβια.

Αναφερόμενος στις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «απαράδεκτη φιλολογία και λυσσαλέες αντιδράσεις, που θέλουν να υπονομεύσουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού».

Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά οικονομικών και άλλων συμφερόντων, αλλά και κατά κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικότε

Keywords
Τυχαία Θέματα