Ματαίωση του δημοψηφίσματος και εκλογές ζητά η ΝΔ – Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης πυροδότησαν οι αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος και παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντάται στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ,

Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα ζητήσει ματαίωση του δημοψηφίσματος και άμεση προσφυγή στις κάλπες. Επίσημη ενημέρωση για δημοψήφισμα – ψήφο εμπιστοσύνης αναμένει η ΕΕ.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού. Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κ. Σαμαράς αναζητά τρόπους για να ματαιώσει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την οποία θεωρεί καταστροφική, γιατί «προκαλεί έμμεσο εθνικό διχασμό και διακινδυνεύει την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι η κορυφαία επιλογή του ελληνικού λαού».  Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς εξετάζει τρόπους για την πρόκληση εκλογών, που θεωρεί ότι είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει η κυβέρνηση τη χώρα.Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή, υποστηρίζει η ΝΔ και εξετάζει ακόμη και την ομαδική παραίτηση των βουλευτών του κόμματος, για να προκαλέσει τη διεξαγωγή εκλογών.  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να κυβερνήσει και επιχειρεί να αποδράσει, αλλά, «αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι «είναι αδίστακτος και επικίνδυνος». Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη σαν κέρμα στον αέρα, καθώς και ότι εκβιάζει τόσο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όσο και το λαό.

«Λέει στον ελληνικό λαό, ότι »αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη»! Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στο φόβο της και το θυμό της. Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον ελληνικό λαό. Αφού δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθεί να κάνει συνένοχό του ολόκληρο τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου «δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και τώρα, αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα. Και διακινδυνεύει τα πάντα. Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, η λύση είναι οι εκλογές. «Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο »δημοψήφισμα». Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα» κατέληξε.

«Κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα. Όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ό

Keywords
Τυχαία Θέματα