Μας… κρατάει σε αγωνία ο κ. Παπαδήμος για την ημερομηνία των εκλογών

Τη Μεγάλη Εβδομάδα δήλωσε ο Λουκάς Παπαδήμος ότι θα απαντήσει για το πότε θα γίνουν εκλογές. Ο πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή, ερωτηθείς σχετικά από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τη συνάντησή του, στη Λευκωσία, με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Μόλις την Πέμπτη, πάντως, η δήλωση του κ. Παπαδήμου,

μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, περί ολοκλήρωσης του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος μέχρι τις 20 Απριλίου, «πυροδότησε» σενάρια για μικρή μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών.

Μέχρι τώρα, ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι το ζήτημα θα έκλεινε το αργότερο έως τη Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη, με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, η δήλωση του πρωθυπουργού ερμηνεύεται από κάποιους ως αναγγελία μικρής έστω καθυστέρησης των εκλογών πέραν της 6ης Μαΐου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, επανέφερε την 13η Μαΐου ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η προσφυγή στις κάλπες να μην γίνει την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, αλλά «λίγο αργότερα».

«6 Μαΐου πιθανότατα θα προκηρυχθούν εκλογές και, αν δεν είναι 6,  θα είναι λίγο αργότερα. Και αν είναι λίγο αργότερα, εν πάσει  περιπτώσει Σάββατο κοντή γιορτή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννίτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα