Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του στο Ζάππειο, ο οποίος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την παραμονή μας στο ευρώ.

«Δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες, δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, δεν θα

κυριαρχήσει ο φόβος και θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού», πρόσθεσε.

Στέλνοντας μήνυμα στην ΕΕ, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή του είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα σεβαστούμε ασφαλώς την υπογραφή και τις υποχρεώσεις της χώρας. Η Ελλάδα έχει συνεχεία, συνέπεια και αξιοπρέπεια».

Παράλληλα, προσκάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται αυτούς του στόχους, να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και για μικροκομματικά παιχνίδια».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε πως «σε μια περίοδο οπού καταρρέουν τα πάντα, κόμματα, συμπεριφορές, ιδεολογήματα, οι πολίτες μας τίμησαν με την ψήφο τους».

Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε από καρδιάς όσους τον εμπιστεύθηκαν στις δύσκολες στιγμές και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ δεν μοίρασε λαϊκίστικες υποσχέσεις.

«Με την ψήφο τους», πρόσθεσε, «δημιουργείται η στέρεα βάση μιας νέας εθνικής ενότητας με κατεύθυνση ευρωπαϊκή».

Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε στους πολίτες «λαϊκίστιες, ευκαιριακές υποσχέσεις, πυροτεχνήματα τυχωδιωτικά». «Την αλήθεια τους είπαμε, και με την ψήφο τους δημιουργείται η στέρη βάση μιας νέας εθνικής ενότητας με κατεύθυνση ευρωπαϊκή» σημείωσε.

Και κατέληξε με τη δέσμευση ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύν των πολιτών, επισημαίνοντας πως θα «εργαστούμε μαζί με τους εταίρους για να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας τις αναγκαίες πολιτικές για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της βασανιστικής υπόθεσης της ανεργίας».

«Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί» ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα