Κρούγκμαν: «Αν ήμουν Έλληνας θα έβγαζα τα χρήματα από την τράπεζα»

«Εκτός ευρώ η Ελλάδα σε 12 μήνες».

Την εκτίμηση ότι θα προκαλούσε έκπληξη αν η Ελλάδα παρέμενε στην Ευρωζώνη για περισσότερο από ένα χρόνο ακόμα, κάνει σε συνέντευξή του στη βρετανική Idependent ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Ειδικότερα, ο κ. Κρούγκμαν εξηγεί ότι «οι αριθμοί δεν βγαίνουν» και πως το πάγωμα της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών

από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αναπόφευκτο, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό θα σημάνει την ταυτόχρονη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ο γνωστός οικονομολόγος, τον οποίο εμπιστευόταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προχώρησε ακόμα ένα βήμα και κινούμενος στην μεθόριο της κινδυνολογίας σχολίασε ότι αν ήταν Έλληνας καταθέτης θα προσπαθούσε να τραβήξει τα χρήματά του από τις τράπεζες καθώς υπάρχει φόβος ότι αυτές θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες δραχμές.

Πέραν αυτών, σημειώνει πως δεν υπάρχει βεβαιότητα για την επίδοση της ελληνικής οικονομίας μετά το ευρώ αν και τονίζει πως οι πιθανότητες ανάκαμψης εκτός Ευρωζώνης θα υπάρχουν μετά όμως από μία «άσχημη» περίοδο έξι μηνών ή ενός έτους. Τέλος,  μιλώντας για τις συνέπειες της ελληνικής εξόδου στην υπόλοιπη Ευρωζώνη σημειώνει ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο πρόθυμη θα είναι η ΕΚΤ να προμηθεύει με χρήμα τις ιταλικές και ισπανικές τράπεζες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όλα επαφίενται στις αποφάσεις της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα