«Κόλαση» φωτιάς στην Αχαΐα – Μάχη με τις φλόγες και στα Χανιά

Εκτάκτως μετέβη στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ιδιαίτερο βάρος στην επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος έδιναν το βράδυ της Τετάρτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάτρα, που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ρίψεις νερού, προτού πέσει η νύχτα. Το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς εξακολουθούσε να καίει στις περιοχές από Άνω Καστρίτσι έως Πλατάνι, ενώ στην

περιοχή του Κάτω Καστριτσίου σημειώνονταν αναζωπυρώσεις, που όμως αντιμετωπίζονταν από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Νωρίτερα την Τετάρτη, είχαν εκδηλωθεί μικρές αναζωπυρώσεις σε περιοχές κοντά στο Πλατάνι, αλλά οι πυροσβέστες τις έθεσαν υπό έλεγχο. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν ενισχυθεί σημαντικά, με προσωπικό και οχήματα από άλλες περιοχές της χώρας.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκαν δύο αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, οι οποίοι αντιμετώπισαν οφθαλμολογικά προβλήματα, εξαιτίας των καπνών.

Εκτάκτως μετέβη στην Αχαΐα ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός διέκοψε την παρουσία του στο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο διεξάγεται στη Σάμο, αφού πρώτα επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα. Στη συνέχεια, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Πυροσβεστική.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και στην περιοχή Βάθη Κισσάμου, στα Χανιά, σε κοντινή απόσταση από κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούσαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα