Κινητοποιήσεων συνέχεια, «λόφοι» τα σκουπίδια στην Αθήνα

Υπό κατάληψη ο ΧΥΤΑ Φυλής τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ώρα που η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αθήνα επιδεινώνεται καθημερινά.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, επανέλαβε πως οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποφασίσει να πραγματοποιούν την αποκομιδή των απορριμμάτων από νοσοκομεία,

λαϊκές αγορές και σχολεία. Πρόσθεσε δε, ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν φτάσει σε ένα πολύ δύσκολο σημείο, καθώς με το νέο μισθολόγιο οι αποδοχές πολλών εξ αυτών δεν θα ξεπερνάνε τα 600 ευρώ.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει υπό κατάληψη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, οπότε και έχει προγραμματιστεί πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.

Για την Τρίτη έχουν επίσης προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες τις πόλεις και τα αστικά κέντρα της χώρας. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Καρόλου 24, πλατεία Καραϊσκάκη) και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Την αναστολή του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Φυλής από τη Δευτέρα, προκειμένου να πάνε προς απόρριψη τα σκουπίδια που είναι στοιβαγμένα και να πραγματοποιηθεί αποκομιδή των απορριμμάτων που είναι συσσωρευμένα στους κάδους, ζήτησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα