Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για την Αμυγδαλέζα

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για το χώρο υποδοχής παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει. Ο στόχος, όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι να λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα σε ειδικούς χώρους της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με το Έθνος, στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα

υπάρχουν ήδη 250 κοντέινερ που είναι συνδεδεμένα με δίκτυα εξυπηρέτησης (ρεύμα – νερό – αποχέτευση) και εκεί θα μεταφερθούν 820 μετανάστες. Πριν τη μεταφορά των μεταναστών θα γίνει έλεγχος και αποκατάσταση ζημιών, τροποποιήσεις στη ρευματοδότηση και άλλες εργασίες, ενώ αναμένεται και η κατασκευή διπλής εξωτερικής περίφραξης.

Κάθε κοντέινερ (28 τ.μ.) θα φιλοξενεί τέσσερις μετανάστες. Θα δημιουργηθούν συνολικά 15 πτέρυγες δυναμικότητας 820 μεταναστών, οι οποίες θα έχουν -μεταξύ άλλων- διαδρόμους πρόσβασης και ελέγχου, εγκατάστασης φυλακίων (σκοπιές), καθώς και χώρους προαυλισμού περίπου 350 τ.μ. ανά πτέρυγα.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, αλλά και της δημοτικής αρχής, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, με το δήμαρχο Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρο, και εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία των υφυπουργών Προστασίας του Πολίτη και του περιφερειάρχη Αττικής.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι η χρήση των εγκαταστάσεων της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα θα είναι πιλοτική, μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία και άλλων τέτοιων χώρων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επέμεινε εξάλλου, ότι η δημιουργία του κέντρου για τους λαθρομετανάστες θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία, καθώς θα προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, κατά το διάστημα λειτουργίας του.

Υπόσχεση τέλος του υπουργού ήταν ότι η δημιουργία του κέντρου θα συνοδευτεί από ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο δήμο Αχαρνών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετέφεραν στον υπουργό τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα επικρατούν στους χώρους αυτούς, εκφράζοντας φόβους για υποβάθμιση της περιοχής γύρω από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα