Κανονικά θα βαθμολογηθεί το επίμαχο ερώτημα Γ4 της Φυσικής

«Κρόσια» έχουν γίνει τα νεύρα των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ από τις συνεχείς παλινωδίες σχετικά με το επίμαχο ερώτημα Γ4 της Φυσικής. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, έπειτα από ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ακύρωσε, το απόγευμα της Παρασκευής, την ερώτηση Γ4 του τέταρτου ζητήματος στο μάθημα της Φυσικής, κρίνοντας ότι έχει πρόβλημα στη διατύπωση και, ως εκ τούτου, στη σωστή κατανόηση και επίλυσή της.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, έπειτα

από το «μπαράζ» από διαμαρτυρίες γονέων, εκπαιδευτικών και υποψηφίων, που είχαν απαντήσει στο «επίμαχο» ερώτημα, αποφάσιε να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή της και έδωσε στη δημοσιότητα νέα και τελική.

Σύμφωνα με αυτήν, δεν εξαιρείται της βαθμολόγησης η ερώτηση Γ4 του τρίτου ζητήματος, αλλά βαθμολογείται κανονικά, όπως είχε αρχικά οριστεί και δοθεί στους υποψηφίους.

Συγκεκριμένα, η νέα οδηγία αναφέρει: «Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ως αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 28-5-2012, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την εξής απόφαση: Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά. Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα αρχίζει σήμερα, μετά την αποστολή της Οδηγίας. Όσο για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η αρχική βαθμολόγηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα