Κάηκε ζωντανός ο θεατρικός παραγωγός Βαγγέλης Λειβαδάς

Στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ και με αναπνευστικά προβλήματα η σύζυγός του, Σμαρούλα Γιούλη

Τραγικό θάνατο μέσα στο διαμέρισμά του στη Γλυφάδα (Κολοκοτρώνη 19) βρήκε ο 90χρονος θεατρικός παραγωγός Βαγγέλης Λειβαδάς, όταν ξέσπασε πυρκαγιά.

Στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου βρισκόταν και η σύζυγός του, ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, η οποία μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ

και με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία. Στο διαμέρισμα μετέβη κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής.

Το έργο του Βαγγέλη Λειβαδά

Ο Βαγγέλης Λειβαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο κατ’ εξοχήν Έλληνας θεατρικός επιχειρηματίας αρνιόταν αυτόν τον τίτλο και προτιμούσε αυτόν του θεατρικού παραγωγού.

Από παιδί ακόμα μαγεύτηκε από τον κόσμο του θεάτρου. Η πρώτη του δουλειά ως παραγωγός ανέβηκε στο θέατρο το 1958 και από τότε μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του πάνω από 360 παραγωγές, που περιλαμβάνουν από το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το κλασσικό θέατρο, ως την επιθεώρηση, την οπερέτα το μιούζικαλ, και γενικότερα από όλο το φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου. Ο Βαγγέλης Λειβαδάς ήταν παντρεμένος με την μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, Σμαρούλα Γιούλη, από τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα στο χώρο του θεάτρου.

Ο Βαγγέλης Λειβαδάς είχε πλούσια θεατρική δραστηριότητα, πρωτοστατώντας στο ανέβασμα έργων από όλο το φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου, στα θέατρα ΑΜΙΡΑΛ – ΒΕΜΠΟ – ΠΑΡΚ – ΣΜΑΡΟΥΛΑ και παλαιότερα στα θέατρα ΚΑΛΟΥΤΑ – ΔΙΟΝΥΣΙΑ – ΑΚΑΔΗΜΟ.

Είχε ανεβάσει διεθνώς γνωστά μιούζικαλ όπως: CHICAGO, WOMAN OF THE YEAR, ANIMA NERA, GUYS AND DOLLS, HELLO DOLLY, SWEET CHARITY, κ.λ.π πάντα με πρωταγωνίστρια την Σμαρούλα Γιούλη, τα μιούζικαλ ΑΝΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ, GREASE, και κλασσικότερων επίσης έργων όπως: ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ κ.λ.π.

Ίδρυσε το «Αμφιθέατρο» το 1975 και μετέτρεψε το Θέατρο Καλουτά σε αμφιθέατρο, για τις ανάγκες των έργων και εκεί παρουσίασε τον « Ερωτόκριτο », του Κορνάρου, την « Οδύσσεια » κ.α. Στη συνέχεια δε και για πρώτη φορά την εποχή εκείνη ως θεατρικός παραγωγός ανεβάζει στο Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με πρωτοφανή επιτυχία.

Ο Βαγγέλης Λειβαδάς ανέβασε στα θέατρα του έργα σχεδόν όλων των Ελλήνων συγγραφέων όπως: Γρηγόρη Ξενόπουλο, Σπύρο Μελά, Δημήτρη Ψαθά, Γιώργο Ρούσσο, Νίκο Τσιφόρο, Κώστα Πρετεντέρη, Ηλία Λυμπερόπουλο, Κώστα Νικολαϊδη, Αλέκο Σακελλάριο Νίκο Φώσκολο, Παύλο Μάτεσι, Ασημάκη Γιαλαμά, Μέντη Μποστ, Κώστα Μουρσελά, Γιάννη Ξανθούλη, Λάκη Λαζόπουλο, Γιώργο Σκούρτη, Δημήτρη Ευθυμιάδη, Γιώργο Λαζαρίδη κ.α. Έχει τιμηθεί ιδιαίτερα από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΕΣ) για την πολύπλευρη πολυετή του προσφορά στο Ελληνικό Θέατρο.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου και όχι μόνο, που έχει συνεργαστεί ο Βαγγέλης Λειβαδάς θα βρει κανείς τους σκηνοθέτες: Κώστα Μιχαηλίδη, Μίνω Βολανάκη, Κώστα Τσιάνο, Σπύρο Ευαγγελάτο, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Κώστα Μπάκα, Γιάννη Δαλιανίδη,

Keywords
Τυχαία Θέματα