Η Κομισιόν ζητά από την Αθήνα να κλείσει η Αγροτική Τράπεζα!

Να κλείσουν ελληνικές τράπεζες που «χαροπαλεύουν» πιέζει η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς Reuters, το οποίο, επικαλούμενο πληροφορίες στελέχους της ΕΕ, αναφέρει ότι ενδεχομένως, οι πιέσεις που ασκούνται, αφορούν στην Αγροτική Τράπεζα.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα του πρακτορείου, αν και είναι ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος

να κλείσει ένα πιστωτικό ίδρυμα, που αντιμετωπίζει προβλήματα, η Κομισιόν έχει επίσης λόγο, σύμφωνα με τους όρους της κρατικής βοήθειας, που της επιτρέπει να αρνηθεί ένα αίτημα για διάσωση μιας τράπεζας, αν θεωρεί ότι το κόστος είναι υψηλό.

Επισημαίνει ακόμη ότι στη διάρκεια της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, η Κομισιόν σπανίως έχει κάνει χρήση αυτής της εξουσίας που της παρέχει η συμφωνία παροχής βοήθειας προς το κράτος και ελάχιστες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κλείσει.

Εάν κάνει χρήση αυτής στην Ελλάδα, θα σηματοδοτήσει μια πιο επιθετική στάση στο ζήτημα της διαχείρισης, με τις ασθενέστερες ευρωπαϊκές τράπεζες στην «καρδιά» της κρίσης.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία και εξηγεί ότι οι τράπεζες που ενέχουν συστημικό κίνδυνο για τη χώρα μπορεί να χρειάζεται να διασωθούν, ενώ άλλες θα πρέπει να κλείσουν.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου εξηγεί ότι, εάν κλείσει η ATEbank, δεν θα σημαίνει ότι καταρρέει όλο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Άλλες μεγάλες τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιο κίνδυνο, και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον επαναπροσδιορισμό των κεφαλαίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα