Η ευρωπαϊκή κρίση στο επίκεντρο των G8

Ψηλά στην ατζέντα οι ελληνικές πολιτικοοικονομικές εξελίξεις

Η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην προγραμματισμένη για το Σάββατο συνάντηση του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τομ Ντόνιλον.

«Θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τους ηγέτες των μεγαλύτερων ανεπτυγμένων οικονομιών να συναντηθούν από την εκλογή του προέδρου Ολάντ στη Γαλλία

και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Επίσης, θα είναι η πρώτη συνάντηση της G8 από την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Ιταλίας από τον Μόντι και της Ιαπωνίας από τον Νόντα» είπε ο Ντόνιλον, προσθέτοντας ότι «η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όσον αφορά στην οικονομία της ευρωζώνης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ρόλο των ΗΠΑ, επισήμανε ότι η Ουάσινγκτον εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξελισσόμενη συζήτηση και το διάλογο στην Ευρώπη σχετικά με την επιτακτική ανάγκη για ανάπτυξη και απασχόληση.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα προσβλέπει στο να οδηγήσει τη συζήτηση μεταξύ των ηγετών προς την κατεύθυνση συνολικής προσέγγισης για διαχείριση της κρίσης, ώστε να πάρει μια βιώσιμη πορεία προς την ανάκαμψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα