Η Αθήνα μετρά τις πληγές της: Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή

Έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή Δημήτρη Κοτζαρίδη διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος άνδρας, μετέβη ο εισαγγελέας Ν. Γύζης, για να διεξάγει έρευνα. Ο 53χρονος ήταν οικοδόμος συνδικαλιστής και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τη στιγμή που εξελίσσονταν οι συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα

με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, o διαδηλωτής διακομίστηκε από την Αίγλη του Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, ενώ δεν έφερε τραύματα. Στο ανακοινωθέν σημειώνεται ακόμη πως έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο άτυχος άνδρας δεν τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι στις 16.00 περίπου εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε αξιωματικό της Αστυνομίας, τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παρακείμενο παγκάκι.

Στο σημείο έσπευσαν άλλα τρία άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο αξιωματικός τηλεφώνησε στις 16.07 στο ΕΚΑΒ. Περίπου στις 16.23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 16.30, έφτασε ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις 17.00, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας, καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου, «όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων».

Συλλήψεις και προσαγωγές

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, για δεύτερη ημέρα στο κέντρο της Αθήνας, η Αστυνομία προχώρησε σε 79 προσαγωγές και 12 συλλήψεις.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, πορειών και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που βρίσκονταν μέσα σε μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένων στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, κατ’ αρχάς, με φραστικές αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις, αψιμαχίες και, στη συνέχεια, με επιθετική διάθεση, κινήθηκαν εναντίον ατόμων που διαδήλωναν, ρίχνοντας πέτρες, μάρμαρα, καπνογόνα, εκρηκτικές μολότοφ, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα. Αμέσως μετά, οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και κατά των αστυνομικών δυνάμεων που παρενέβησαν, από τα προσφορότερα σημεία, για να διαχωρίσουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές».

Σε ό,τι αφορά τους προσαχθέντες, 43 εξ αυτών προέρχονται από ομάδα ατόμων, που ήταν στο Σταθμό του Μετρό Ακρόπολης και, στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, πέταξαν στις ράγες του συρμού και στο δάπεδο του σταθμού κουκούλες, γάντια, μάσκες κ.λπ. Οι 12 συνελήφθησαν για, κατά περίσταση, επιθέσεις με πέτρες, εκρηκτικές – εμπρηστικές βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από

Keywords
Τυχαία Θέματα