Γιατί ο νέος πρωθυπουργός δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Καταστροφική κάθε προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης…

Βρισκόμαστε σε μία φάση της κρίσης που, κάθε προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης που πραγματικά ισχύει, μπορεί να αποβεί καταστροφική. Έτσι, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ καθένας να παραθέτει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του με όσο πιο αντικειμενικό και ρεαλιστικό τρόπο μπορεί, αφήνοντας τα να ‘μιλήσουν’ μόνα τους και να δείξουν την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η χώρα.

Κόστος δανεισμού – CDS: Χειρότερη θέση στον κόσμο

Το κόστος κρατικού δανεισμού (από τις

αγορές) για την Ελλάδα είναι το υψηλότερο στον κόσμο. Τα επιτόκια των διετών της ομολόγων πρόσφατα ξεπέρασαν το 100% κάτι που έχει συμβεί σε ελάχιστες περιπτώσεις στην οικονομική ιστορία και σε καμία από αυτές δεν αποφεύχθηκε η πτώχευση. Το ύψος των ασφαλίστρων των ελληνικών ομολόγων είναι το υψηλότερο στον κόσμο. Οι πιθανότητες πτώχευσης της Ελλάδας με βάση τα CDS αγγίζουν το 100%. Η πιστοληπτική βαθμολογία της Ελλάδας είναι απ’ τις χειρότερες στον κόσμο, ένα επίπεδο πάνω απ’ αυτό της πτώχευσης.

Με βάση τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα θα παραμείνει εκτός αγορών κεφαλαίων μέχρι το 2021 και πιθανόν και περισσότερο. Αυτό συνεπάγεται μηδενική δυνατότητα για υιοθέτηση και υλοποίηση οποιασδήποτε άλλης οικονομικής πολιτικής απ’ αυτήν που επιβάλλει η Γερμανία στη χώρα και την οποία σχεδόν όλα τα τμήματα ανάλυσης των διεθνών οικονομικών ινστιτούτων, τραπεζών και σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές του κόσμου θεωρούν καταστροφική.

Ανεργία: 40ή χειρότερη θέση στον κόσμο μεταξύ 200 κρατών (για τα οποία υπάρχουν στοιχεία)

Η καταστροφική αυτή πολιτική προκάλεσε μέσα σε ενάμιση χρόνο απώλεια 270 χιλιάδων θέσεων εργασίας εκτινάσσοντας το επίσημο ποσοστό ανεργίας στο 18,4%. Η Ελλάδα έχει πλέον, επισήμως, 900 χιλιάδες ανέργους με το ρολόι χρέους του XrimaNews.gr που προσομοιώνει την ανεργία στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο να μετρά, ήδη, περισσότερους από 1 εκατ. ανέργους. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας τοποθετεί τη χώρα στην 40ή χειρότερη θέση στον κόσμο και σε χειρότερη από αυτή της Αλβανίας, του Πακιστάν και του Ιράκ.

Ανάπτυξη: 3η χειρότερη θέση στον κόσμο μεταξύ 215 κρατών (για τα οποία υπάρχουν στοιχεία)

Η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ είναι δραματική και φέρνει τη χώρα στην 3η χειρότερη θέση στον κόσμο μεταξύ 215 κρατών ως προς τα ποσοστά ανάπτυξης. Η αθροιστική συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας μεταξύ 2010-2013 είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη διεθνώς.

Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ: 4η χειρότερη θέση στον κόσμο μεταξύ 133 κρατών (για τα οποία υπάρχουν στοιχεία)

Το ύψος του ελληνικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι το 4ο μεγαλύτερο στον κόσμο μεταξύ 133 κρατών και αναμένεται να περάσει στην 3η θέση στα προσεχή χρόνια με βάση τις προβλέψεις της ΕΕ στην τελευταία της έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τραπεζικό σύστημα: Μεγαλύτερες απώλειες από διαγραφές χρέους στον κόσμο

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, άλλοτε κορμός της ελληνικής οι

Keywords
Τυχαία Θέματα