Γάζα: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για την παραβίαση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας

Σε αλληλοκατηγορίες για την παραβίαση της επτάωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα επιδίδονται, για μια ακόμα φορά, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί.

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε έναν καταυλισμό προσφύγων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα οκτάχρονο κορίτσι και να τραυματιστούν ακόμη 29 άνθρωποι, ενώ το Ισραήλ κατήγγειλε ότι τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφός του.

Αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε ότι η εκεχειρία, που, θεωρητικά,

είχε διάρκεια από τις 10:00 έως τις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα, επρόκειτο να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, εκτός από τη Ράφα, όπου οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους, μετά το θάνατο τριών στρατιωτών την Παρασκευή σε ενέδρα της Χαμάς.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει, μάλιστα, ότι, σε περίπτωση που ο στρατός δεχόταν επίθεση, θα ανταπέδιδε.

Παράλληλα, το Ισραήλ αποκλιμακώνει την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακα, ελλείψει μιας συμφωνίας με τη Χαμάς. Εξάλλου, ο στρατός ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει τον κύριο στόχο της χερσαίας του επιχείρησης, την καταστροφή των στοών της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα, 1.804 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, και περισσότερο από το ένα τέταρτο των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων του θύλακα έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Επιπλέον, τουλάχιστον 3.000 σπίτια Παλαιστινίων έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές.

Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 64 στρατιώτες, ενώ και τρεις πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ρουκέτες που έχουν εκτοξεύσει Παλαιστίνιοι μαχητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα