«Φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το «εντός ή εκτός ευρώ, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία» του Μ. Γλέζου

«Αναδίπλωση» από τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Γιάννη Μηλιό

«Καλούμε προς συνεργασία όλους όσους ανήκουν στην αντιμνημονιακή όχθη» σημείωσε την Τετάρτη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Μανώλης Γλέζος.

Αναφερόμενος στην πορεία των διαβουλεύσεων για κυβέρνηση μεταξύ των κομμάτων, σημείωσε ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί δεν συμφωνούσαν με την αντιμνημονιακή πολιτική.

«Το

αν θα είμαστε εντός ή εκτός ευρώ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Εφευρέθηκε ως μέσο ανταλλαγής αξιών. Τα αγαθά τα δημιουργεί ο εργαζόμενος και όχι το χρήμα. Πρέπει να ξεφύγουμε από την κυριαρχία του χρήματος, όποιο νόμισμα και αν είναι. Δεν είμαστε ούτε ασιατική χώρα ούτε αφρικάνικη, ανήκουμε στην Ευρώπη. Kαι όπως δεν μπορούμε να φύγουμε, όταν διαφωνούμε, από την Ελλάδα, δεν μπορούμε να φύγουμε και από την Ευρώπη».

Η αναφορά ωστόσο του κ. Γλέζου στο «εντός ή εκτός ευρώ» προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, στο πλαίσιο των οποίων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τασσόταν σαφώς υπέρ της παραμονής της χώρας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Τις δηλώσεις Γλέζου προσπάθησε να «μαζέψει» στο κεντρικό δελτίο του Mega ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει κάνει μελέτη με θέμα την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μηλιός επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της παραμονής στο ευρώ, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις Γλέζου υποδεικνύουν ακριβώς ότι θα πρέπει να τερματιστεί η λιτότητα, την οποία εμφανίζονται να θέτουν ως προϋπόθεση στην Ευρώπη, για την παραμονή της χώρας μας στο κοινό νόμισμα.

«Λιτότητα ή δραχμή είναι ψεύτικο δίλημμα, δεν προβλέπεται διαδικασία εξόδου μιας χώρας από το ευρώ, ενώ μια τέτοια εξέλιξη θα είχε οδυνηρές συνέπειες συνολικά για την ευρωζώνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηλιός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε γενικότερα στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι υπάρχουν μεγάλα «κρυφά» κέρδη στις επιχειρήσεις και στη ναυτιλία, τα οποία θα πρέπει να φορολογηθούν. Χαρακτηριστικά δε, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή φόρου 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιές, ΣΥΡΙΖΑ, Γλέζου,foties, syriza, glezou