Επιστολή Σαμαρά στους Ευρωπαίους ηγέτες

Επιστολή του πρωθυπουργού για την ανάγκη πολιτικών ανάπτυξης και επικαιροποίησης του Μνημονίου, θα παραδώσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αναχωρεί το απόγευμα για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής.

Το περιεχόμενο της πρωθυπουργικής επιστολής θα οριστικοποιηθεί εντός της ημέρας, αλλά τις βασικές κατευθύνσεις της ο κ. Σαμαράς

τις συζήτησε το απόγευμα της Τρίτης και στη σύσκεψη που είχε στην κατοικία του στην Κηφισιά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή θα επισημαίνει την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας, με δεδομένο ότι οι Έλληνες έχουν κάνει το καθήκον τους. Παράλληλα, θα τονίζεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών κατέδειξε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Για την επιστολή ενημέρωσε την Τρίτη ο κ. Σαμαράς τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες με τους οποίους είχε τηλεφωνική επικοινωνία, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, οι οποίοι του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση.

Στο μεταξύ, το πρωί της Τετάρτης ο κ. Παπούλιας θα έχει στο Προεδρικό Μέγαρο νέα σύσκεψη εργασίας με τον Γ. Ζανιά, τον Κ.Χατζηδάκη και τον Χρ.Σταϊκούρα. Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Την Τρίτη είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ για να ενημερώσει τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε επιστρέψει εσπευσμένα από την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετέχει τελικά στην ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα