Εκτόνωση της ενδοκυβερνητικής κρίσης και… «η επιμήκυνση έχει τεθεί»

Κλίμα εκτόνωσης της κρίσης στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης βγαίνει μετά τη συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου. Καθώς φαίνεται, οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, στηρίζουν και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, διαλύοντας έτσι τα σύννεφα που είχαν δημιουργηθεί σχετικά με τη διαπραγματευτική

στάση του τελευταίου απέναντι στην Τρόικα.

Ενδεικτική η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, μετά το πέρας της σύσκεψης, τόνισε πως η σύγκλιση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση παραμένει στο ακέραιο και με βάση αυτήν πορεύονται όλοι οι εταίροι.

Πάντως, ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές για όσους «όψιμα ανακαλύπτουν την αναδιαπραγμάτευση», όπως είπε, και τους οποίους κάλεσε να εγκαταλείψουν την πολιτική στάση, που υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. Ερωτώμενος εάν υπονοεί κάποιον από τους κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως δεν αναφερόταν σε κανέναν απ’ όσους μετείχαν στη σύσκεψη, «φωτογραφίζοντας», ουσιαστικά, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι στόχος των τριών αρχηγών ήταν και είναι να διασφαλίσουν πώς θα βρεθούν μέτρα ισοδύναμα των δεσμεύσεων της χώρας, τα οποία και θα ανακουφίσουν το λαό. Ξεκαθάρισε πάντως ότι η αναδιαπραγμάτευση είναι μια διαδικασία επίπονη και μακρά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αναθεώρηση των δυσμενών όρων του προγράμματος και πως αφετηρία της πολιτικής της και της αναδιαπραγμάτευσης θα είναι η χρονική παράταση του προγράμματος. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το θέμα της επιμήκυνσης έχει ήδη τεθεί, ενώ δήλωσε πως στη σύσκεψη μετείχε -σε ένα μέρος της- και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί από τους τρεις αρχηγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα