Έκτακτη συνάντηση του Σαμαρά με την τρόικα

Νέα έκτακτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας είχε στις 9 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει στη 1 το μεσημέρι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι της Τρόικας έφτασαν στο πρωθυπουργικό γραφείο στις

9 το πρωί «για την παροχή διευκρινίσεων γύρω από ορισμένα οικονομικά ζητήματα», χωρίς να διευκρινίζεται ποιος έδωσε διευκρινίσεις ή αν αυτές ήταν αμοιβαίες.

Στην πρωινή συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής του, Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι διαδοχικές συναντήσεις της τρόικας, που έχει διαμηνύσει ότι θα παραμείνει στην Αθήνα έως ότου κλείσει το νέο πακέτο μέτρων, πραγματοποιούνται μία ημέρα μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στην οποία υπήρξε συμφωνία για έναν «ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό», αλλά δεν υπήρξαν αποφάσεις για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Τη Δευτέρα, μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι αναζητείται «το άριστο μείγμα» για τα 11,5 δισ. ευρώ και πως η τρόικα «θα παραμείνει όσο χρειαστεί» για να έχει την πλήρη εικόνα των μέτρων αυτών.

«Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθούνε 11,5 δισ. ευρώ περικοπές από τις δαπάνες, όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δύο χρόνια ακόμη και βεβαίως ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος» δήλωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε με νόημα:

«Όμως το ζητούμενο είναι ο επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη».

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός Αυγούστου. Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ «βαρύ και δύσκολο εισιτήριο» αλλά, όπως υποστήριξε, «είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να μην ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω».

Keywords
Τυχαία Θέματα