Έκκληση Λυκουρέντζου στους φαρμακοποιούς για τερματισμό των κινητοποιήσεων

Ποσό ύψους 125 εκατ. ευρώ θα δοθεί στους φαρμακοποιούς μέχρι τις 5 Ιουλίου για την εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το τέλος της διυπουργικής σύσκεψης για το θέμα.

Η εξόφληση των φαρμακοποιών θα αρχίσει την Πέμπτη 28 Ιουνίου, ενώ οφειλές παλαιότερων ετών θα τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα, δεσμεύθηκε ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις,

διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του. Μόλις τη Δευτέρα, το προεδρείο του ΠΦΣ είχε αποφασίσει να προτείνει στα μέλη του να διακόψουν την πίστωση σε χιλιάδες ασφαλισμένους, ακολουθώντας το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ), τα μέλη του οποίου συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση.

Ανυποχώρητοι ωστόσο, δείχνουν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ορίζοντας Γενική Συνέλευση του κλάδου, όπου και θα συζητηθεί η περαιτέρω στάση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα