«Έφυγε» η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου

Σήμερα στις 6 το απόγευμα η κηδεία της.

Τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα πέθανε η συντάκτρια του «Βήματος» Μαίρη Παπαγιαννίδου, σε ηλικία 47 ετών. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα. Σύμφωνα

με το ιατρικό ανακοινωθέν ο θάνατός της οφείλεται σε πνευμονική εμβολή και θρόμβωση του δεξιού ποδιού, συνδεδεμένα και τα δύο με το ΑIDS.

Σύμφωνα με το «Βήμα» για το οποίο αρθρογραφούσε, την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσω Twitter η συνάδελφός της, Λώρη Κέζα, ανήμερα του Πάσχα γράφοντας: «Πέθανε σήμερα το πρωί η Μαίρη Παπαγιαννίδου, συνάδελφος στο αντικριστό γραφείο στο Βήμα. Adieu».

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1965 από γονείς καθηγητές. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Υπήρξε αρθρογράφος του «Βήματος» από το 1989. Το 1995 διαγνώστηκε «οροθετική» πράγμα που αντιμετώπισε ως ένα ρεπορτάζ, δείχνοντας πάντως ότι η ζωή – προσωπική και επαγγελματική – συνεχίζεται και υπό αυτές τις συνθήκες.

Το 2006 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο της «Πώς νίκησα το Aids: Μία υπέροχη περιπέτεια με τον ιό HIV». Από το 2005 διατηρούσε την ιστοσελίδα www.hivwave.gr που έχει να κάνει με τον ιό.

Keywords
Τυχαία Θέματα