Δίχως απάντηση στο ερώτημα της κυβερνητικής θητείας οι συναντήσεις Παπαδήμου με Σαμαρά και Καρατζαφέρη

Η στήριξη της κυβέρνησης από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ μπορεί να επιβεβαιώθηκε στις συναντήσεις που είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους των δύο κομμάτων, ωστόσο ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα της διάρκειας ζωής της μεταβατικής κυβέρνησης, αλλά και στο «πότε θα γίνουν εκλογές;», δεν δόθηκε. Σε λιτή ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι ισχύουν τα συμφωνηθέντα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης

άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά και, με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, άφησε να εννοηθεί ότι δεν «βλέπει» εκλογές εντός του Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, δεν γίνεται σαφής αναφορά στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ωστόσο επισημαίνεται πως ισχύουν όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δηλαδή η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου -και κυρίως του προγράμματος της ανταλλαγής ομόλογων και της νέας δανειακής σύμβασης.

Κυβερνητικές πηγές δήλωναν ότι στη συνάντηση, η οποία, όπως είπαν, έγινε σε «πολύ καλό» κλίμα, ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το χαρακτήρα της κυβέρνησης.

«Εκείνοι που δεν είχαν προκρίνει ή δεν ήθελαν τον Λουκά Παπαδήμο πρωθυπουργό, πρέπει να τον αφήσουν να πρωθυπουργέψει. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το υπουργικό συμβούλιο ή την κυβέρνηση σαν εξώστη εν όψει των εκλογών» διαμήνυσε από την πλευρά του, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σημείωσε ακόμη ότι, ενώ η κυβέρνηση έχει μπροστά της ανελαστικές ημερομηνίες, η «μόνη ελαστική ημερομηνία, πάντα με σύμφωνη γνώμη των τριών κομμάτων, είναι αυτή των εκλογών».

Ανέφερε, τέλος, ότι οι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις γιορτές, ενώ, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε με νόημα ότι «ο Φεβρουάριος είναι καλός για τους μασκαράδες, όχι για τις εκλογές».

«Πρέπει να είμαστε συνεπείς στη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου» δήλωσε επίσης, σημειώνοντας ότι «κάποιος δεν είναι συνεπής» -κάτι που ερμηνεύεται ως αιχμή για την στάση της ΝΔ και του προέδρου της, Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, για την οποία δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα