Διαψεύδει η Κομισιόν τα περί πιέσεων για «λουκέτο» στην Αγροτική

«Δεν υπάρχει καμία πίεση στις ελληνικές τράπεζες για να κλείσουν» λέει ο Αντουάν Κολομπανί.

«Η ελεγχόμενη διάλυση είναι πάντα ενδεχόμενη για μια τράπεζα που λαμβάνει κρατική ενίσχυση» δήλωσε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντουάν Κολομπανί, απορρίπτοντας πάντως δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ασκούνται πιέσεις

σε ελληνικές τράπεζες για να κλείσουν.

«Δεν υπάρχει καμία πίεση προς τις ελληνικές τράπεζες για να κλείσουν» σημείωσε ο εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Μελετάμε κάθε κρατική ενίσχυση και τα χαρακτηριστικά της».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, για την οποία γίνεται λόγος στα δημοσιεύματα, ο κ. Κολομπανί, αφού υπενθύμισε ότι εγκρίθηκε πριν από ένα χρόνο το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, είπε πως η Επιτροπή πρέπει να ενημερωθεί για κάθε περαιτέρω μέτρο ενίσχυσης, για να αξιολογήσει την κατάσταση του τραπεζικού ιδρύματος. «Δεν λάβαμε καμία απόφαση γι’ αυτό το ζήτημα» ξεκαθάρισε.

Τέλος, ανέφερε ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, η Κομισιόν και η Τρόικα βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να διευθετήσουν το ζήτημα του ελληνικού τραπεζικού τομέα και ιδιαίτερα την κατάσταση της ΑΤΕbank.

Keywords
Τυχαία Θέματα