Δεν θα αφήσει την Ευρώπη να «ξανακυλήσει» ο Σόιμπλε…

Αποφασισμένος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να εργαστεί, προκειμένου να μην επαναληφθεί η κρίση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί, προκειμένου να αποφευχθεί ότι η Ευρωζώνη «θα ξανακυλήσει στην κρίση».

Ο Σόιμπλε απαντούσε στις ερωτήσεις σχετικά με τη δεδηλωμένη βούληση του σοσιαλιστή υποψηφίου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές,

Φρανσουά Ολάντ, να επαναδιαπραγματευθεί το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

Σε ερώτηση για τις συνέπειες των δηλώσεων του Ολάντ, ο οποίος αποβλέπει στην πρόσθεση του παράγοντα «ανάπτυξη» στο σύμφωνο που υπογράφηκε στις αρχές του μηνός από 25 ευρωπαϊκά κράτη, ο Σόιμπλε ζήτησε κατ’ αρχάς να επιδειχθεί σωφροσύνη.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως μαζί «με την Ιρλανδία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες έχουν βεβαιώσει πως οι δεσμεύσεις, που ανέλαβαν, θα τηρηθούν, ανεξαρτήτως κάθε πιθανής τροποποίησης». «Πιστεύω πως έχουμε λάβει άριστες αποφάσεις» συμπλήρωσε.

«Θα αγωνιστώ, διότι τα χειρότερα της κρίσης βρίσκονται πίσω μας, για να μην ξανακυλήσουμε στην κρίση» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί πως μια επαναδιαπραγμάτευση του υπάρχοντος συμφώνου θα έθετε σε κίνδυνο την παρούσα χρηματοοικονομική ηρεμία.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται, ώστε να θεσπιστεί ο φόρος για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στην ΕΕ. Αποδέχθηκε, πάντως, τις υπάρχουσες δυσκολίες, τόσο στο επίπεδο της ΕΕ όσο και σε αυτό της Ευρωζώνης, ενώ αναφέρθηκε στις εναλλακτικές λύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα