Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Διαμαντοπούλου – ΠΝΟ

Παρατείνεται η αγωνία για το εάν θα απεργήσουν οι ναυτεργάτες την Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη.

Σε ένταση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η συνάντηση μεταξύ της κ.Διαμαντοπούλου με την ΠΝΟ  ενώ αναμένεται έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για να αποφασίσει, εάν θα πραγματοποιηθεί η απεργία.

Η υπουργός Ανάπτυξης κατήγγειλε στελέχη των ναυτεργατών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ

για άκαμπτη στάση, προειλημμένες αποφάσεις και απειλές για κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον με κάθε τρόπο.

«Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα που αφορούν τον Οίκο του Ναύτου» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε: «Δώσαμε τις γραπτές μας απαντήσεις. Ο οίκος του Ναύτου θα διατηρήσει την αυτονομία του» επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει από τους συνδικαλιστές ναυτικούς να αποφασίσουν αν θα υλοποιήσουν ή θα ανακαλέσουν την απόφασή τους για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η υπουργός Ανάπτυξης έδωσε διορία μέχρι αργά απόψε στην ΠΝΟ, εντάσσοντας τις παρατηρήσεις της ΠΝΟ στο νομοσχέδιο που αφορά τον Οίκο του Ναύτου.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ κατήγγειλαν την υπουργό για παρέμβαση στον συνδικαλιστικό φορέα των ναυτικών. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου, τόνισε ότι «για εμάς ισχύει η απεργία».

Αναμένεται σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με την κα. Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη για το θέμα, αλλά και για την εξαγγελθείσα απεργία στα ΚΤΕΛ την Μεγάλη Πέμπτη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις, αλλά και οι εκκλήσεις του τουριστικού, επιχειρηματικού και αγροτικού κόσμου, προς τους ναυτεργάτες να μην πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους.

Χιλιάδες (δυνητικών) εκδομέων βρίσκονται σε αβεβαιότητα καθώς δεν γνωρίζουν αν θα ταξιδέψουν.

Για Τρίτη και Τετάρτη έχουν ήδη σημειωθεί χιλιάδες ακυρώσεις εισιτηρίων, ενώ για τις άλλες μέρες δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστα εισιτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα